dinsdag 30 september 2014

Een windscherm voor op het balkon, is dit mogelijk?

Veel woningen in Nederland zijn voorzien van een balkon, toch gebruikt het merendeel van de inwoners van deze woningen het balkon niet optimaal. Regelmatig hoor ik het verhaal dat men het door het weer in ons koude kikkerlandje niet altijd even aangenaam vindt om buiten op het balkon te zitten. Dit terwijl dit naast de zomer in de lente en in de nazomer qua temperatuur best vaker kan. Het is echter zo dat door weer en wind de gevoelstemperatuur flink daalt. Mocht de zon even weg gaan door een wolk of er steekt er een fris briesje op zorgt dit voor een daling van de gevoelstemperatuur.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik in de zon en uit de wind kan zitten op mijn balkon?


Er zijn verschillende manieren om te zorgen voor een aangenaam balkon. U kan ervoor kiezen om een heater te plaatsen die uw balkon verwarmt op de momenten dat u dat prettig vindt. Ook een markies of een type zonwering kan helpen, omdat de warmte in deze gevallen hieronder blijft hangen. Er wordt echter bij deze manieren geen rekening gehouden met een eventuele wind die de warmte weg kan nemen. Een oplossing voor wind is natuurlijk een windscherm. Tegenwoordig is een windscherm ook een goede oplossing voor uw balkon, want er zijn tegenwoordig speciale balkon windschermen die de gevoelstemperatuur in veel gevallen flink verhogen.

Welke soort balkon windscherm is voor mij prettig?


Ten eerste is het voor een windscherm balkon altijd belangrijk om te kijken welke stijl uw huis is. Heeft u een erg klassieke woning en balkon dan past een strak aluminium windscherm wellicht niet helemaal bij uw huis. Hierom zijn er verschillende soorten balkonschermen en zijn er zelfs glazen oplossingen die de zon doorlaten en u gunstig uit de wind laten zitten, zonder dat hier een hele constructie omheen gebouwd moet worden. Kijk eventueel op de link in deze blogpost, hier vindt u nog meer informatie over een balkon windscherm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten